Aurinkopaneelien asennus ja huolto Lappeenrannan seudulla

Kysy lisää aurinkopaneeleistamme

Usein kuulee keskustelua siitä, kuinka paljon hyötyä aurinkopaneelista on pohjoisessa ilmastossamme. Sähköliike Novoka Oy:n ammattilaiset taitavat paneelien asentamisen ja sijoittelun mahdollisimman suotuisaan paikkaan, jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn laitteistostasi. Lappeenrannan ympäristö Etelä-Karjalassa on hyvä sijainti uusiutuvan aurinkoenergian kannalta. Laadukkaalla järjestelmällä tuotat sähköä lähes ympäri vuoden jopa Suomen pohjoisimmissa osissa.

Etelä-Suomen vuotuinen auringon kokonaissäteilyn määrä on samalla tasolla Pohjois-Saksan kanssa. Suomessa säteily keskittyy kuitenkin voimakkaammin kesäkuukausille. Tästä syystä erot sähkön tuotannossa ovat suuremmat vuodenajan mukaan, mutta vuotuisessa kokonaismäärässä ei ole havaittavissa suuria eroja. Aurinkosähköllä on mahdollista sähköistää myös kohteita, jotka eivät ole kytkettynä sähköverkkoon.

Aurinkosähköllä voi jopa ansaita

Kun omakotitaloon, yritysten toimipaikkoihin ja maatiloille asennettavat aurinkosähköratkaisut kytketään suoraan sähköverkkoon, voi aurinkosähkön ylituotannon myydä sähköyhtiölle.


Asennamme laitteiston sähköyhtiöiden ohjeiden mukaisesti. Paneelien sijoittelussa otamme huomioon sen, että suoran säteilyn lisäksi auringon hajasäteilyn osuus on merkittävä lopullisessa tuotetun sähkön määrässä. Tuloksena on päästötöntä ja uusiutuvaa energiaa.

Ota täysi hyöty irti aurinkopaneelistasi

Aurinkopaneelin sijoittelussa on tärkeää, että paikka on varjoton ja että siihen tulee paljon auringonvaloa koko päivän. Aurinkopaneeleja ei kannata asentaa niin, että paneeli tai jokin sen kennoista jää lähellä olevan esteen, kuten rakennuksen, räystään tai puun oksan, varjoon.

Sopivia asennuspaikkoja ovat mm. katot, seinät ja rannat. Jos paneelit kiinnitetään talon seinään, on varmistettava, etteivät räystäät varjosta paneeleja silloinkaan, kun aurinko on kesällä korkeimmillaan. Mikäli rakennuksen katolta ei löydy sopivaa tilaa paneeleille, ne voidaan sijoittaa lähimaastoon, sopivaan varjottomaan paikkaan. Etäisyys rakennukseen tulee kuitenkin olla enimmillään 50 metriä.


Jos olet kiinnostunut uusiutuvan energian lisäksi tilan turvaamisesta paloilmoitinjärjestelmällä, voit lukea lisää palveluistamme täällä.